Om Magno


Familjeföretaget Magno Bilskade-center tar hand om alla typer av plåt-, lack- och plastreparationer. Det är ingen tillfällighet eftersom Magno Bilskadecenter inte bara satsat konsekvent på kvalitet, utan även på miljö. Företagets Skadecenter i centrala Göteborg kan i dag skryta med att vara ett av europas mest miljövänliga.      

Magnos Historia


Familjeföretaget Magno startade 1968, då Rune Andersson tog över en bilverkstad i Gamlestaden. I dag driver han företaget tillsammans med sönerna Rickard och Fredrik. Företaget finns fortfarande i Gamlestaden, men det är kanske den enda likheten.

 

I dag är Magno ett avancerat bilskadecenter som valt att helt fokusera på kaross-skador. När företaget för några år sedan flyttade till nya lokaler på Malmsjögatan, byggde man upp flödet i verksamheten från grunden med ett starkt fokus på miljö-anpassning.

– Det känns viktigt både för att vi vill värna om miljön och för att stödja våra kunder i deras miljösatsningar. Både Gatubolaget och samarbetspartners, som vår färgleverantör Nexa, har ett tydligt uttalat miljöfokus och då vill vi vara en partner till dem även inom det området, säger Rickard Andersson.

Att Magno Bilskadecenter har både plåt- och lackeringsverkstad under samma tak kortar ledtiderna och ökar kvaliteten. Lackeringen görs med vattenbaserade färger från Nexa, vilka tillhandahålls av den kompletta lackleverantören Nexa. Lackeringsboxarna är marknadens modernaste med en ny teknik där bara den yta av bilen som ska lackeras värms upp, vilket minskar energiförbrukningen dramatiskt.

Eftersom allt fler karossdelar tillverkas i plast kommer också företagets plastverkstad ofta till nytta, vilket ger miljömässiga besparingar.

Magno Bilskadecenter har avtal med alla större försäkringsbolag och kan därför ta emot i stort sett alla skador. Företaget är märkesoberoende och arbetar alltså med alla bilar på marknaden.

 

Magno - Göteborgs Bilskadecenter är certifierade enligt ISO 14001:2004 sedan 2011. Se vår miljöpolicy och vårt ISO-certifikat.
–Vi kommer att fortsätta vår miljösatsning och tänker investera ytterligare i arbetsmiljö och utbildning, säger Rickard Andersson.